El Dia Orwell és una jornada d’homenatge a l’escriptor britànic George Orwell que té lloc una vegada a l’any a la ciutat de Barcelona.

L’objectiu del Dia Orwell és mantenir vius la memòria i el pensament d’aquest autor que va dedicar bona part de la seva producció literària a lluitar contra els totalitarismes i que va situar Barcelona i Catalunya en el mapa de la literatura universal amb la seva obra Homenatge a Catalunya.

Catherine Howley a la ruta literària del Dia Orwell 2017
Imatge d’una de les rutes literàries del Dia Orwell amb la guia Catherine Howley.

La data

El Dia Orwell no té una data fixa. Acostuma a celebrar-se cada any al voltant del mes de juny, en funció de la disponibilitat dels ponents.

Les activitats

Vestíbul del CCCB, durant la conferència de Timothy Garton Ash al Dia Orwell 2017
© CCCB, 2017. Autor: Miquel Taverna

La fórmula del Dia Orwell s’ha mantingut inalterada des de la primera edició: rutes literàries per la Barcelona d’Orwell i una conferència al Centre de Cultura Contemporània (CCCB).

Història

El Dia Orwell es va celebrar per primera vegada el 25 d’abril de 2013, coincidint amb la data del 75è aniversari de la publicació de la primera edició d’Homenatge a Catalunya. La iniciativa va sorgir d’un grup de persones particulars interessades en la guerra civil espanyola i va comptar amb la col·laboració del CCCB.

A partir de la segona edició, el CCCB va assumir l’organització de la conferència central de la jornada.

Més informació sobre les diferents edicions del Dia Orwell, aquí.

 

Deja un comentario

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.